Skønne råvarer

Skønne råvarer
Grønsager fra haven

tirsdag den 14. juni 2016

Smagen af sommer, saft i lange baner




 
Så er vi gået igang med dette års produktion af saft. Det er indtil videre blevet rabarber, hyldeblomst og jordbær.

Til rabarber og jordbærsaft brugte jeg min saftkoger. Kan simpelthen ikke leve inden den. Den er bare super 👍🏻 
Jeg fylder gryden op med bær og lader den stå og koge derudaf til jeg ikke kan trække med saft ud af. Så er det i en nu gryde med saften og tilsæt så meget sukker at saften er kvalmende sød og giv det et lille opkog så alt sukkeret er opløst. Køl ned og i fryseren i mindre potioner. 

Til hyldesaften:
20 skærme 
1 L vand
1 kg sukker
2 øko citroner

Vand og sukker sættes til at koge.
Det gule på citronerne skæres af og kommes i gryden (helst uden det hvide).
Det hvide skæres af citronerne og citronerne skæres i skiver og kommes i gryden.
Blomsterne klippes af skærmene så mindst muligt grønt er med. Blomsterne kommes i gryden. Der slukkes for gryden og den stilles på køl i 4 dage, hvor efter den siges og fryses ned i mindre potioner. 

Smagen af sommer 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar