I min familie er scones noget af det bedste vi kan få om morgen i weekenden. Friske hjemmebagte scones er der noget bedre? Jeg tror det ikke og når det skal være virkelig luksus er det med clotted cream til.
Clotted cream
120g mascarpone
1 tsk vanilje sukker
1 spsk sukker
2dl piskefløde pisket til skum
Alt røres sammen indtil det er blandet godt og har fået en god cremet konsistens. Stilles i køleskabet indtil brug.
Scones
450g mel
4tsk bagepulver
½tsk salt
125g smør koldt
2æg
½dl fløde
1dl mælk (helst sød)
evt. 2tsk revet appelsinskal (økologisk)
50g sukker
1tsk vaniljesukker.
Æg til pensling.
Alle de tørre ingredienser hældes i en skål (jeg bruger altid min røremaskine), derefter smør og æg. Mælk og fløde tilsættes lidt efter lidt.
Dejen rulles ud til ca. 2 cm tykkelse og udstikkes med en form glas på en diameter på ca. 5 cm. Dyp udstikkeren i lidt mel for at dejen lettere slipper. Sættes på bageplade og pensles med æg.
Bages ved 200 grader i ca. 15 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar